Srpska lista: Boško Obradović - lažni dušebrižnik

Izvor: B92, 04.Feb.2017, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Boško Obradović - lažni dušebrižnik

Priština -- Srpska lista saopštila je da joj je "dosta drvenih advokata i lažnih patriota koji se igraju sudbinama Srba na Kosovu i Metohiji".

Zbog toga su preporučili lideru Pokreta Dveri Bošku Obradoviću "da prestane da se ponaša kao štetočina".

"Lažni dušebrižnik Boško Obradović bi, umesto što glumi patriotu preporučujući prekid dijaloga Beograda i Prištine i napada premijera Vučića, trebalo da ima na umu da je jedino što je Srbima na Kosovu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Metohiji garantovalo koliku-toliku bezbednost poslednjih nekoliko godina - upravo taj dijalog", saopšteno je iz Srpske liste.

Čak i kada je bio spor i neuspešan, taj dijalog je stvarao opšti utisak da se problemi na Kosovu i Metohiji mogu rešavati razgovorom, i da je to jedini način koji podržavaju države čiji je uticaj u Prištini najsnažniji, ističu u Srpskoj listi.

Lider Dveri je, ranije danas, saopštio da bi Vučić, "ako zaista hoće da zaštiti interese svog naroda na KiM i države Srbije", trebalo da suspenduje briselske sporazume.

"Obradović je ili potpuni politički diletant i ne shvata kakve bi bile posledice naše eventualne odluke da prekinemo dijalog, ili je u zapadnim ambasadama u Beogradu, gde je rado viđen gost, dobio nalog da predlaže rešenja koja bi Srbiji, a posebno Srbima na Kosovu i Metohiji, donela samo nestabilnost i nesreću", navodi se u saopštenju.

"Srbi na Kosovu i Metohiji neće nikome dati izgovor da se nad njima primeni bilo kakvo nasilje, mir ćemo čuvati svim snagama i insistirati na tome da dijalog nema alternativu, barem ne alternativu koja bi ikome donela bilo ikakvo dobro", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srbi na Kosovu i Metohiji poklonili su ubedljivom većinom povrenje premijeru Aleksandru Vučići, i nemamo nikakve sumnje da on odgovorno brine za sudbinu našeg naroda i da će nastaviti to da čini po svaku cenu, navodi se na kraju saopštenja Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.