Srbima na KiM zapaljena šuma

Izvor: Studio B, 06.Apr.2016, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbima na KiM zapaljena šuma

U selu Crkolez, u opštini Istok na Kosovu i Metohiji, podmetnut je požar na tri lokacije, a porodici Savić izgorelo je preko 50 ari šume, rečeno je Tanjugu u kosovskom Ministarstvu za povratak i zajednice.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da je veoma zabrinut zbog učestalih incidenata u opštini Istok, i da je nakon požara u Sinaju pre nekoliko dana, kada je Zuvićima zapaljeno 1.000 bala sena, sinoć podmednut požar u selu Crkolez. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

"Meštani su sa pravom uplašeni i posebno brine činjenica da još uvek nismo saznali prethodne piromane, i pitamo se da li ista grupa ima nameru da ove ljude zaplaši. Ministarstvo na čijem sam čelu će pomoći meštanima Crkoleza da nakon incidenta ostanu isto onako odlučni kao i kada su ostali u još težim trenucima, kada su bili pod svakodnevnin pritiscima i napadima", rekao je on.

Jevtić je kazao da Srbi u ovom selu ovoga puta neće biti sami u borbi za opstanak na Kosovu i da će im materijalnu štetu nadoknaditi i da se nada da će i strah zajednički prebroditi.

Jevtić, koji je najoštrije osudio večerašnji incident, pozvao je nadležne da stanu u zaštitu nevećinskih naroda na Kosovu, pronađu i kazne počinioce.

Požar je podmetnut na tri lokacije, a veća šteta sprečena je zahvaljujući intervenciji vatrogasaca.

U selu Crkolez u opštini Istok živi oko 60 srpskih porodica.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

PODMETNUT POŽAR NA KOSOVU Srbima u selu Crkolez zapaljena šuma

Izvor: Blic, 06.Apr.2016

U selu Crkolez, u opštini Istok na Kosovu i Metohiji, sinoć je podmetnut požar na tri lokacije, a porodici Savić izgorelo je preko 50 ari šume, rečeno je Tanjugu u kosovskom Ministarstvu za povratak i zajednice...Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da je veoma zabrinut...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.