Izvor: Beta, 26.Jun.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbima deset mesta u kosovskom parlamentu

PRIŠTINA, 26. juna 2014. (Beta) - Član Centralne izborne komisije (CIK) na Kosovu Nenad Rikalo rekao je u četvrtak da su konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora pokazali da su politički subjekti srpske zajednice osvojili oko 45.000 glasova, što znači da će u budućem sastavu Skupštine Kosova Srbe zastupati deset poslanika.

Prema njegovim rečima, najviše glasova osvojili su kandidati koalicije Srpska lista koji su sa 38.199 glasova (5,22 odsto) osvojili devet mandata >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << u budućem sazivu kosovskog Parlamenta.

Deseti mandat pripao je kandidatu Progresivne demokratske stranke Nenadu Rašiću, koji je osvojio 4.212 glasova.

Rikalo je dodao da će Srbi ukupno imati deset garantovanih mesta u Skupštini Kosova i da je takva podela mandata u skladu sa novom uredbom CIK-a.

"Cenzus ne postoji za manjinske političke partije, ali je potrebno da politički subjekt osvoji odredjen broj glasova da bi dobio neko mesto više od tih garantovanih deset", rekao je Rikalo.

U ime Srpske liste u parlamentu će biti Dejan Mitić sa 8.914 glasova, Velimir Rakić s 8.861, Slavko Simić 8.586 glasova, Slobodan Petrović 7.528 glasova, Saša Milosavljević sa 7.189 glasova, Milka Vuletić sa 7.074 glasa, Milena Milićević sa 7.056, Jasmina Živković sa 6.324 glasa i Jelena Boncić sa 6.311 osvojenih glasova.

Poslanik će biti i politički lider Goranaca Adem Hodža sa 682 glasa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.