Srbija sve dalje od kandidature

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija sve dalje od kandidature"

Brisel -- Nemački ministar odbrane Tomas de Mezijer ocenio je da je uticaj vlasti u Beograd na Srbe na severu Kosova jak i da mora da ga upotrebi.

On je rekao da bi uticaj trebalo da bude "upotrebljen u pravcu mirnog razvoja implementacije međunarodnog prava".

"To zahtevam od srpskih vlasti. Oni žele kandidatski status, a svaki dan koji prolazi kao ovaj, udaljava ih sve više od kandidature", izjavio je nemački ministar odbrane odgovarajući na pitanje novinara Dojče velea >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Briselu.

„Mi ne verujemo da Srbija nema uticaj i da su se ti ljudi otrgli kontroli. Kada su 70 ili više tzv. fudbalskih navijača Crvene zvezde uključeni, ja se pitam ko ih je poslao? Kako su stigli tamo? Kako će da se vrate i koji im je zadatak? Očekujem od srpskih vlasti više. Lokalni problem ne može biti rešen samo od strane Kfora, vojnim putem", zaključio je Tomas de Mezijer.

Nemački ministar danas u Briselu prisustvuje sednici ministara spoljnih poslova i odbrane EU. Već tada bi, kako se očekuje, mogli da budu razmotreni rezultati razgovora delegacija Beograda i Prištine, od čega zavisi i odluka o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.