Srbija plaća Kosmetu dugove za struju?

Izvor: TvojPortal.com, 16.Jul.2011, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija plaća Kosmetu dugove za struju?

/vesti online/ Tokom predstojeće runde razgovora u Briselu, prištinska delegacija u dijalogu sa Beogradom tražiće da srpske vlasti plate račune za struju koju je Kosovska elektroenergetska korporacija isporučila žiteljima severnog dela Kosova, nastanjenog uglavnom Srbima.

Edita Tahiri
 

To je pred nastavak dijaloga 20. i 21. Jula u Briselu najavila šefica prištinskog tima Edita Tahiri, u intervjuu prištinskom listu "Koha ditore".
"Ukoliko se složi >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << srpska strana sa već pripremljenim predlozima, onda će Srbija morati Kosovu da plati sve dugove, za otprilike 12 godina, pomoću korišćenja linija energetske transmisije", kazala je Tahiri.
Ona je navela da predlog Prištine osim uspostavljanja "električne granice", predviđa uvođenje plaćanja električne energije i na severu južne srpske pokrajine.
Tahirijeva nije precizirala koliki je iznos koji će tražiti da Srbija plati, ali je rekla da će tačan iznos utvrditi poseban tim stručnjaka iz oblasti energetike.Ostatak vesti pročitajte na linku

SrbijaPrištinaedita tahirirazgovoriKEKdugovi za strujukosovska delegacija
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.