Srbija nije ništa izgubila

Izvor: Cafe.ba, 22.Okt.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija nije ništa izgubila

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije ništa izgubila ishodom glasanja na sjednici Izvršnog savjeta Uneska o prijemu samoproglašenog Kosova u tu organizaciju, već oni koji su žurili da joj pokažu kolika je njihova snaga i sila.

"Mi smo pokazali da smo se časno i odgovorno borili za interese svoje zemlje i svoga naroda i dobili smo veoma veliku podršku. Za njih, neočekivano veliku podršku. Kao što vidite, uspeli smo i da jedan deo zemalja ne glasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << za članstvo Kosova u Unesko i da za članstvo glasa manji broj zemalja od očekivanog", rekao je Vučić novinarima u Madridu.

On je naglasio da će Vlada Srbije nastaviti da se bori i poručio građanima Srbije da ne klonu duhom.

"Moja poruka građanima Srbije je `glavu gore`, ma koliko nam bilo teško, a ja lično bukvalno oka nisam sklopio. Rekao sam `glavu gore` zato što je pred Srbijom svetla budućnost i samo mi možemo da budemo ti koji možemo sebi nešto da oduzmemo, a to nam ne pada na pamet", istakao je Vučić.

On je rekao da nije srećan zbog odluke Makedonije i Crne Gore koje su glasale za prijem Kosova, ali da rukovodstvo Srbije nikome neće da zamjera bilo šta, ali da dobro pamti.

Vučić je najavio rekao da će na današnjem Samitu šefova država ili vlada iz redova Evropske narodne partije u Madridu "bez dlake na jeziku" govoriti o migrantskoj krizi, ali i o pitanju destabilizacije cijelog regiona.

On je istakao da je za Srbiju veoma važno da Evropa utiče na stabilizaciju regiona i jasno kaže šta bi trebalo da bude zadatak Srbije po pitanju migrantske krize.

Vučić je napomenuo da ipak nije realno očekivati da Srbija primi milion izbjeglica kada svi budu zatvorili granice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.