Srbija i Argentina istinski prijatelji

Izvor: RTS, 28.Nov.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Argentina istinski prijatelji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Argentine Estanislaoa Savelsa i poželo mu dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu.
Aleksandar Vučić je ambasadoru zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na aktivnoj podršci u međunarodnim organizacijama, koja se pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i prilikom glasanja protiv članstva tzv. Kosova u Interpolu.

Zamolio je Savelsa da prenese poziv predsedniku Makriju da poseti Srbiju i dodao da Srbija smatra Argentinu istinskim prijateljem.
Predsednik Srbije je rekao da novi ambasador Argentine dolazi u godini u kojoj se obeležava devedesetogodišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja i da je otvaranjem Trga Republike Srbije u Buenos Ajresu, odnosno Parka Republike Argentine u Beogradu, potvrđeno da su, uprkos geografskoj udaljenosti, dve zemlje i dva naroda bliski.
Ambasador Savels je rekao da Srbija može da računa na dalju podršku Argentine u međunarodnim organizacijama i u skladu sa međunarodnim pravom.
Dvojica sagovornika su se saglasili da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.
Razmatrane su mogućnosti za saradnju u poljoprivredi, ali i u nauci i istrazivanjima, kao i drugim oblastima.
Vučić je izrazio uverenje da će ambasador Savels svojim diplomatskim umećem i angažovanjem, a uz našu podršku i pomoć, dati svoj doprinos razvoju svestranih veza Srbije i Argentine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić primio akreditive novog ambasadora Argentine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Argentine Estanislaoa Savelsa i poželo mu dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu...Vučić je ambasadoru zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.