Srbi traže prekid dijaloga sa Prištinom!

Izvor: S media, 11.Jul.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi traže prekid dijaloga sa Prištinom!

Srbi sa severa Kosova zatražili prekid dijaloga Beograda i Prištine. Oni smatraju da predstavnici Srbije dijalogom i pristupom dijalogu priznaju samoproglašenu državu Kosovo.

Predstavnici Srba iz više kosovskih opština sastali su se danas u Zvečanu i zatražili prekid dijaloga Beograda i Prištine, rekao je za Tanjug predsednik opštine severne Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić.

KiM: Albanizovano oko 10.000 Srba!

Kosovo: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Policija oduzima nova dokumenta iz Srbije

Tahiri: Diplome uz međunarodni pečat

Pantić je naveo da su prisutni na skupu odbacili dogovor o tri pitanja, ocenivši da on predstavlja izdaju državnih i nacionalnih interesa, jer se, prema njihovoj oceni, tim dogovorom priznaju dokumenti samoproglašene nezavisne države Kosovo.

Skupu su, prema Pantićevim rečima, prisustvovali predstavnici iz opština Štrpce, Prilužje, Gračanica i opština sa severa Kosova i Metohije.

Od Vlade Srbije je zatraženo da prekine dalje pregovore s Prištinom jer, kako je rekao, oni ne samo da nisu u interesu Srba, već oni idu u prilog stvaranju još jedne albanske države na ovim prostorima.

"Srbi s Kosova i Metohije zahtevaju od Vlade Srbije da otkaže gostoprimostvo Euleksu koji je pokazao da nije statusno neutralan i da radi u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenh nacija", naveo je Pantić.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.