Srbi sa severa sutra na protestu protiv kosovskih izbora

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2013, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa severa sutra na protestu protiv kosovskih izbora

Odbor za bojkot izbora Skupštine Kosova i Metohije, koju su osnovali odbornici sa severa Kosova, pozvao je danas građane da sutra u podne učestvuju u protestnoj šetnji kojom bi iskazali neslaganje sa Briselskim sporazumom i lokalnim kosovskim izborima 3. novembra.

Srbi sa severa bojkotuju kosovske izbore (Foto-arhiva)  

Šetnja će biti organizovana od mosta na Ibru u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

"Briselskim sporazumom se gase srpske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i svako ko se zalaže za sprovođenje sporazuma radi protiv Ustava Srbije i protiv interesa srpskog naroda na KiM", rekao je na konferenciji za novinare član Odbora Branislav Božović.

 

Jedan od organizatora Nebojša Minić je ocenio da su "gotovo sve političke stranke na severu Kosova i ogroman broj ljudi protiv izbora, mada se u poslednje vreme jedan broj lidera uključio u izborni proces" zbog, kako je rekao, "ličnih interesa".

 

"Naš cilj je interes naroda i države, branimo Ustav i prava da obezbedimo bolju budućnost za nas, našu decu i unuke", rekao je Minić i dodao da sa realizacijom Briselskog sporazuma "naši potomci neće dočekati da žive u Kosovskoj Mitrovici".

 

Minić je naveo da Zajednica srpskih opština, kako tvrde iz Beograda, neće biti u okviru institucija Srbije, već institucija u okviru "nezavisne države Kosovo".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.