Srbi sa Severa ne prihvataju kosovske simbole

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa Severa ne prihvataju kosovske simbole

Srbi u opštinama na severu Kosova i Metohije insistiraju na tome da statut buduće zajednice srpskih opština bude neutralan prema statusu Kosova, pa će i to pitanje morati da bude rešeno na razgovorima u Briselu, piše danas prištinska Koha ditore.

Srpske opštine izabrane na kosovskim listićima  

Pre osnivanja Zajednice, opštine sa srpskom većinom na Kosovu treba da usvoje statut te organizacije. Mada su počele da rade na nacrtu koji im je poslalo Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za lokalnu samoupravu Kosova, nijedna od četiri opštine na severu nije usvojila statut, iako je ostalo manje od nedelju dana do isteka zakonskog roka.

 

Srbi, koji čine većinu na severu, insistiraju da i statut opština bude neutralan prema statusu Kosova. Krajnji zakonski rok za usvajanje statuta opština je 11. mart.

 

Radi olakšavanja procesa Ministarstvo za lokalnu samoupravu Kosova je uputilo opštinskim zvaničnicima ogledni model statuta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.