Srbi ponovo u zatvoru

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi ponovo u zatvoru

PRIŠTINA - U zatvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici vraćena su dvojica Srba Aleksandar Lazović i Nebojša Vujačić koji su prije desetak dana pušteni da se brane sa slobode u postupku koji se protiv njih vodi zbog događaja iz 1999. i 2000. godine na Kosovu, rekao je večeras Srni advokat Živojin Jokanović.

"Odluku o njihovom vraćanju u zatvor donio je Apelacioni sud u Prištini", rekao je Jokanović, navodeći da je popodne dobio zvaničnu usmenu potvrdu o vraćanju njegovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << klijenata u zatvorsku jedinicu.

Jokanović je dodao da će više informacija o tome zašto je Apelacioni sud u Prištini preinačio odluku Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici odbrana saopštiti sutra kada očekuje da dobije odluku u pisanoj formi.

Lazović i Vujačić su dvojica od petorice Srba, među kojima je i lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, protiv kojih se vodi sudski postupak zbog događaja iz 1999. i 2000. godine u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.