Srbi očekuju da sami odlučuju

Izvor: B92, 12.Feb.2015, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbi očekuju da sami odlučuju"

Ministar za lokalnu samoupravu u kosovskoj vladi Ljubomir Marić izjavio je da je Sporazum o pravosuđu maksimum koji je srpska strana mogla da postigne.

On je istakao i da Srbi na Kosovu i Metohiji sada očekuju da sami odlučuju o svojoj sudbini.

"Srpski narod očekuje da će ovim sporazumom biti sačuvan, biti sigurniji i da će im suditi srpske sudije", rekao je Marić.

Navodeći da su godinama unazad o sudbini srpskog naroda odlučivali drugi, bez prisustva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskih sudija i tužilaca, Marić je rekao da sudski postupci često nisu bili pravični, da se dešavalo da traju predugo i da se pojavljuju svedoci koji nisu kredibilni.

Marić je podvukao da je Sporazum o pravosuđu, kao i sve što Vlada Srbije i predstavnici Srba na Kosovu rade, u interesu sprskog naroda.

"Svi smo preuzeli obavezu da radimo u interesu srpskog naroda na terenu. Moramo da se izborimo da se Srbi sačuvaju i zaštite i da mogu da ostanu na Kosovu i Metohiji", naveo je Marić.

Sporazum o pravosuđu parafiran je 10. februara u Briselu i predviđa učešsće srpskih sudija na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.