Srbi na severu Kosova pojačavaju blokadu puta

Izvor: Studio B, 31.Maj.2011, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na severu Kosova pojačavaju blokadu puta

Članovi Predsedništva Udruženja privrednika Zubinog Potoka odlučili su da od danas radikalizuju proteste i počnu jednočasovne potpune blokade puteva u regionu.

Oni traže puštanje iz pritvora Jevra Pantelića koga Kfor dovodi u vezu sa delima organizovanog kriminala, dok Srbi navode da je uhapšen jer ne želi da plaća dažbine državi Kosovo koju Srbi ne priznaju.

Predsednik Udruženja Ratomir Božović rekao je danas za agenciju Beta da će od 11 do 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sati za sva vozila, osim za hitnu pomoć i vatrogasce, biti zatvoren regionalni putni pravac Zubin Potok- Ribariće u selu Jagnjenica, a da će u isto vreme biti blokiran put Kosovska Mitrovica-Leposavić kod Rudara.

"O našoj odluci danas ćemo upoznati nadležne u Kforu, Euleksu i policiji Kosova i najaviti da ćemo produžavati trajanje blokada i da ćemo sa celodnevni selektivnim zatvaranjem magistrale prema Ribariću nastaviti sve do ispunjenja zahteva", rekao je Božović. Privrednici i građani Ibarskog Kolašina već 13 dana protestuju zbog hapšenja Pantelića.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.