Sputnjik: Srpkinja protivkandidat Tačiju?

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sputnjik: Srpkinja protivkandidat Tačiju?

Beograd -- Srbi na Kosovu biraju između tri imena koje nameravaju da kandiduju za predsednika Kosova, piše Sputnjik.

Nezvanično se saznaje da najviše šansi da se suprotstavi albanskom kandidatu ima nestranački kandidata i to žena.

Ministar za administraciju i lokalnu samoupravu u vladi Kosova Ljubomir Marić je već najavio da će Srbi pre imati svog kandidata za predsednika Kosova, nego što će podržati nekog drugog kandidata (Hašima Tačija), s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na to da izbor kosovskog predsednika nije nikada bio predmet koalicionog sporazuma, čime je potvrdio pisanje Sputnjika od pre nekoliko dana.

Slavno Simić, predsednik liste Srpska, za Sputnjik je najavio da potencijalni srpski kandidat za predsednika, kako je rekao, južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, ne mora da bude sa te liste.

Nezvanično, Sputnjiku je iz drugih izvora rečeno da lista Srpska ima u planu tri kandidata i da su u pitanju žene.

Simić, međutim, to nije ni potvrdio, ali ni demantovao.

”Postoji ozbiljna ideja da jedan od kandidata za mesto predsednika Kosova bude i kandidat iz redova srpske zajednice. Kandidat iz albanske zajednice koji pretenduje na tu funkciju je, znamo svi, Hašim Tači, lider Demokratske partije Kosova (DPK), zbog čega srpska zajednica razmatra mogućnost da ima svog kandidata“, kaže Simić.

Prema ustavu Kosova predsednik se bira u parlamentu Kosova i to dvotrećinskom većinom, a svako ko uspe da prikupi 30 potpisa poslanika postaje kandidata za tu funkciju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sputnjik: Srpkinja protivkandidat Tačiju?

Izvor: OkRadio.rs, 10.Feb.2016

Srbi na Kosovu biraju između tri imena koje nameravaju da kandiduju za predsednika Kosova, piše Sputnjik. Nezvanično se saznaje da najviše šansi da se suprotstavi albanskom kandidatu ima nestranački kandidat i to žena. Ministar za administraciju i lokalnu samoupravu u vladi Kosova Ljubomir...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.