Sporazum MUP i vojske o KZB

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum MUP i vojske o KZB

Sporazum o saradnji u obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontrolom Kopnene zone bezbednosti, potpisali su u bazi Žandarmerije "Kadrova čuka", ministri, unutrašnjih poslova i odbrane, Nebojša Stefanović i Zoran Đorđević.

Po potpisivanju Sporazuma, ministar Stefanović objasnio je da se njime organizuje bolje sadejstvo vojnih i policijskih snaga u cilju očuvanja bezbednosti i sigurnosti naše zemlje, ne samo u kopnenoj zoni bezbednosti, već svuda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde je to potrebno.

Stefanović je istakao da će saradnja policije i vojske, koja je izuzetno dobra, u narednom periodu biti intenzivirana na polju razmene informacija i zajedničkog delovanja tamo gde može doći do ugrožavanja bezbednosti naše zemlje, saopšteno je iz MUP.

"Nećemo dozvoliti da bilo ko smatra da Srbija može da bude ugrožena, nećemo dozvoliti teroristička dejstva, niti ćemo dozvoliti da neko na bilo koji način ugrožava pripadnike naših jedinica", istakao je ministar policije.

Ministar odbrane Zoran Đorđević ukazao je da će potpisani Sporazum omogućiti bolju i efikasnija koordinaciju u radu vojske i policije i dodao da su dogovoreni naredni koraci koji će biti preuzeti u tom cilju.

"Vojska i policija pružiće miran san građanima Srbije i učiniti da se da se osećaju sigurno", naglasio je Đorđević.

Nakon toga, Stefanović i Đorđević su, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom u selu Srpska kuća položili vence na spomenik nastradalim pripadnicima MUP Republike Srbije, koji su poginuli u terorističkim napadima prilikom izvršavanja bezbednosnih zadatka u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Porodicama poginulih pripadnika policije, ministar Stefanović je poručio da Vlada i Republika Srbija neće zaboraviti ljude koji su se za nju borili, dali ono najvrednije – svoje živote, koji su zaslužili da budu heroji.

321

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šta su, zapravo, potpisali ministri policije i vojske i čemu to služi

Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2016

BUJANOVAC..Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Zoran Đorđević obišli su danas bazu Žandarmerije „Kadrova čuka“, gde su potpisali Sporazum o saradnji u obavljanju poslova obezbeđenja administrativne linije sa autonomnom pokrajinom Kosovo i Metohija i kontrole...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.