Izvor: Beta, 27.Jul.2011, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalci se povlače sa prelaza

PRIŠTINA, 27. jula 2011. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi u sredu je izjavio da je sa Kforom dogovoreno da se pripadnici specijalnih jedinica policije Kosova povuku sa prelaza Jarinje i Brnjak ka Srbiji.

Kako je rekao, to je dogovoreno pošto su policajci završili zadatak zbog kog su bili poslati na sever Kosova.

"Specijalna jedinica je završila svoju misiju pošto je njihova misija bila povratak zakonitosti na prelazima 1 i 31 (Brnjak i Jarinje)", rekao je Redžepi za KTV.

Prema njegovim rečima, na prelazima Brnjak i Jarinje su rasporedjeni pripadnici policije i carine, Srbi i Albanci, koji imaju podršku Kfora.

Redžepi je naveo da će kosovski policajci i carinici jedno vreme, "do poboljšanja situacije", na prelaze odlaziti helikopterima Kfora i dodao da će raditi produženo, odnosno 12 sati dnevno.

Kosovski ministar je potvrdio da je situacija na severu mirna i da tokom noći nije bilo incidenata.

Istovremeno, predsednica Kosova Atifete Jahjaga odlikovala je ordenom "Heroj Kosova" pripadnika Specijalnih jedinica Policije Kosova Envera Zumberija, ubijenog u sukobu sa Srbima na prelazu Brnjak.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jarinje

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.