Solidarnost za Kosovo obezbedila novu pomoć

Izvor: Akter, 10.Nov.2015, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Solidarnost za Kosovo" obezbedila novu pomoć

Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ obezbedila je 20 Tona nove garderobe i obuće namenjene deci korisnicima Narodnih kuhinja u Srbiji. Vrednost donacije je 127 000€

NVO „Solidarnost za Kosovo“ pokrenula je prošlog meseca veliku akciju prikupljanja pomoći širom Francuske i uspela da prikupi 17 paleta nove odeće i obuće. Volonteri su istovarili danas pomoć koja je stigla šleperom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u magacin Crvenog krsta u Beogradu.

„Preko 12 000 dece se svaki dan hrani u Narodnim kuhinjama širom Srbije. Potrebe u dečjoj garderobi su i samim tim ogromne. Deca brzo rastu i troše odeću koja mora često da se menja zbog toga." kaže Arno Gujon, osnivač organizacije „Solidarnost za kosovo“ .

Organizacija Solidarnost za Kosovo je aktivna pre svega u enklavama na Kosovu i Metohiji ali i neretko deluje u centralnoj Srbiji, kao što je bio slučaj tokom prošlogodišnjih majskih poplava.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.