Šok sa mapom: Tzv. Kosovo je Srbija FOTO

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 10:21

Šok sa mapom: Tzv. Kosovo je Srbija FOTO

Društvene mreže u Albaniji usijale su se zbog mape koja se pojavila tokom Međunarodne konvencije o turizmu, na kojoj je tzv. Kosovo prikazano kao deo Srbije.

Naime, kako prenosi Sputnjik, tokom sastanka ministarke turizma Belinde Baluku sa investitorima u Tirani, na panou koji se nalazio iza govornika, prikazana je mapa Albanije na kojoj se vide i granice okolnih zemalja, između ostalih i Srbije.

Međutim, kako navodi albanski portal "Dosja", od toga da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na mapi tzv. Kosovo prikazano kao deo Srbije, gora je činjenica ta što se niko u Albaniji povodom "tog skandala" nije oglasio.

"Niko od članova kabineta, pa ni sam premijer Edi Rama, nije reagovao na ovu mapu. Svi su zatvorili oči pred ovim", piše portal Dosja.

KOrusnik Tvitera koji je objavio fotografiju te karte napisao da je je to "sramota" i da "čak i mape dolaze iz Beograda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.