Slovačka utvrđuje granicu prema Mađarskoj

Izvor: RTS, 25.Sep.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka utvrđuje granicu prema Mađarskoj

"Mađarski sindrom" se proširio i na susednu Slovačku, pošto je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Robert Kalinak najavio da će Bratislava kupiti "hesko" fortifikacije, kako bi ih postavila na granicu prema Mađarskoj.
Fortifikacije "hesko" već godinama koriste Amerikanci u Iraku, Avganistanu, a nekoliko ih je postavljeno i na Kosovu. To su montažne fortifikacije, načinjene od čvrstog platna i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žice, a ispunjavaju se peskom, šljunkom ili zemljom.

Slovački portal Aktuality navodi da je ministar Kalinak objasnio da je brzina postavljanja glavna prednost britanskih fortifikacija "hesko", koje se mogu koristiti i kao zaštita od poplava.
Slovačka je jedna od četiri članice EU koje su glasale protiv kvota za "raspodelu izbeglica". EU je tim programom najavila da će prihvatiti 120.000 izbeglica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.