Skot: Politika SAD o Kosovu nije novost

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Politika SAD o Kosovu nije novost

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot rekao je da je svestan da je Kosovo osetljiva tema, ali da politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost.
"Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja i obe strane imaju našu punu podršku u tome. Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost", napisao je Skot na Tviteru povodom reagovanja zvaničnika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na njegovu izjavu da je Kosovo suverena, a ne takozvana država.

Premijerka Ana Branabić ocenila je da je Skotova jučerašnja izjava skandalozna i neprimerena, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić da bi bilo dobro da je ambasador pokazao više poštovanja za zemlju koja mu je domaćin.
Takođe, Vučić je rekao da je za Srbiju Kosovo takozvana vlada i takozvana država šta god da je Kosovo i njegova vlada za SAD i ambasadora Skota.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skat: Politika SAD prema Kosovu nije novost

Izvor: N1 televizija, 16.Okt.2018

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je da je svestan da je Kosovo osetljiva tema, ali da politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost... "Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja i obe strane imaju našu punu podršku u tome. Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD...

Nastavak na N1 televizija...

Skot: Politika SAD o Kosovu nije novost - Kosovo je suverena država

Izvor: Vostok.rs, 17.Okt.2018, 07:01

"Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja i obe strane imaju našu punu podršku u tome. Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost", napisao je Skot na Tviteru povodom reagovanja zvaničnika Srbije na njegovu izjavu da je "Kosovo suverena,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.