Simić i Spirić obišli meštane Suvog Dola: Nastojaćemo da obezbedimo mir

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić i Spirić obišli meštane Suvog Dola: Nastojaćemo da obezbedimo mir

Meštane Suvog Dola kod severne Kosovske Mitrovice, kojima su sinoć Albanci kamenovali kombi, obišli su danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić i predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić i obećali da će pomoći i osigurati im miran život.

"Ovo je najisturenija tačka ovog dela Kosovske Mitrovice i ovdašnji Srbi su često na udaru albanskih ekstremista i, uvek kada se podignu tenzije, pojedinci iz albanskog naroda pomisle da je to signal da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rešava neki otvoreni problem između Srba i Albanaca tako ;što će se koristiti nasilje", rekao je Simić.

On je apelovao na meštane da ostanu uzdržani i da ne nasedaju na provokacije. "Ovde je potrebno sačuvati mir i bezbednost zbog svih ali i zbog budućnosti dece koja ovde žive jer sukobi ne bi doneli ništa dobro", rekao je on i naglasio da ga raduje odlučnost meštana Suvog Dola da, uprkos pritiscima, ostanu ;na svojim ognjištima.

Simić je obećao da će politički prestavnici srpskog naroda nastojati da pomognu da se ovde život odvija na najbolji mogući način.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić je rekao da je i njihov obilazak sela propraćen rafalima što dokazuje da je narod navikao na provokacije i da je svestan onoga šta može da usledi.

"Državni vrh i predsednik ulažu maksimalne napore da osiguraju mir ali je albanska strana je za provokacje i incidente i napade na Srbe", rekao je Spirić i osudio kamenovanje kombija koji je prevozio Srbe do Kosovske Mitrovice. ;On je ocenio da situacija nije na zavidnom nivou, da su Srbi ugroženi ; i izrazio nadu da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni.

Sanja Živković , majka troje dece kaže da je uznemirena zbog učestlih napada Albnaca na kombi vozila kojima od Suvog Dola putuju do severne Kosovske Mitrovice. "Navikli smo na napade ali smo jako uznemireni i zabrinuti, moja deca idu u seosku školu, ali će za godinu dana putovati kombijem do Kosovske Mitrovice ", kaže ona i apeluje na nadležne da osiguraju bezbednost za žitelje ovog multietničkog sela.

Na putu od Suvog Dola do Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovan kombi koji je prevozio Srbe, povređenih nije bilo, a počinioci nisu pronađeni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Simić i Spirić u Suvom Dolu posle kamenovanja kombija

Izvor: Blic, 10.Mar.2019

Meštane Suvog Dola, kod severne Kosovske Mitrovice, koji su se sinoć našli na meti Albanaca koji su im kamenovali kombi vozilio, obišli su danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić i predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić i obećali da će pomoći i obezbediti im miran...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.