Simić: Kurti izjavom o Radoičiću pokazao svoje licemerje

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Kurti izjavom o Radoičiću pokazao svoje licemerje

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je kao direktno mešanje u rad pravosuđa izjavu kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Srbija mora izručiti Milana Radoičića zbog sumnje da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, dodajući da je Kurti time pokazao da je licemeran jer u svojim izjavama ističe da političari nemaju prava da se mešaju u rad pravosuđa.
"To što Kurti bez ijednog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dokaza optužuje Radoičića predstavlja direktno mešanje u rad pravosuđa, te otvara pitanje da li je dozvoljeno da se i predstavnici Srpske liste mešaju u njihov rad i daju ocene postupaka koje vode", naveo je Igor Simić u saopštenju.
Simić je rekao da je neverovatno kako "neprimetno i bez ikakve osude" od međunarodnih institucija prolaze napadi vodećih albanskih političara na potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.
"Kurti ovom izjavom još jednom pokazuje svoje pravo lice i sve licemerje svog delovanja, jer u svojim izjavama ističe kako politika i političari nemaju prava da se mešaju u rad pravosuđa, a neosnovanim napadima na našeg potpredsednika se lično najdirektnije nameće kao delilac pravde, sudija i dželat, kršeći pri tom osnovni postulat prava - pretpostavku nevinosti", naveo je Simić.
On je rekao da Kurti, čak ni sa pozicije premijera na koju pretenduje, niti bilo ko drugi, nema prava da bilo kome presuđuje, osim ako "njegov plan nije da po dolasku na vlast zavede diktaturu u kojoj će se suditi bez dokaza o krivici".
"Srpska lista ponovo postavlja pitanje kako to da Kurti ima prava da sumnja u rad tužioca Sulj Hodže koji je bio uključen u slučaju Astrita Deharija i protiv njega organizuje proteste, a sa druge strane ima puno poverenje u njega kada bez dokaza goni ponosne i časne Srbe, a više njih drži u kazamatima bez ijednog dokaza", rekao je Simić, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.