Server: Sastanak Vučić-Kurti u Briselu pozitivan signal

Izvor: Beta, 15.Jun.2021, 22:51

Server: Sastanak Vučić-Kurti u Briselu pozitivan signal

Američki profesor Danijel Server (Daniel Serwer) ocenio je danas da sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija (Albin) u Briselu predstavlja "pozitivan signal" i dodao da od njihovog prvog razgovora nije trebalo očekivati preveliki učinak."Pohvalno je što se to dogodilo, ali nije dobro što imaju potrebu da jedan o drugom govore u negativnom kontekstu. To ne doprinosi ishodu za šta će biti potrebno to da promene", rekao je Server u intervjuu za Glas Amerike (Voice of America - VoA).Server, profesor na Univerzitetu Džons Hopkins i stručnjak za Balkan, rekao je da je Vučić jasno stavio do znanja da nije spreman da preduzme odvažne korake poput priznavanja nezavisnosti Kosova pre narednih predsedničkih izbora u Srbiji.Stručnjak, koji je izrazio uverenje da će Srbija i Kosovo postići rešenje, ocenio je da je potrebno da se "dogodi mnoštvo stvari pre stvarnog rešenja spora"."Ne očekujem da će ikada više Beograd upravljati Kosovom. O tome nema govora, ali mislim da mogu biti prijateljske zemlje i nadam se tome. Nema smisla da se diplomatski ili vojno sukobljavaju", rekao je Server.Stručnjak je o protivljenju nekih zemalja Evropske unije da bude otvoreno novo poglavlje u procesu pristupanja Srbije Uniji rekao da to pokazuje da Srbija ne ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Server: Kosovo i Srbija će postići rešenje, ali ne u narednim mesecima

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2021

Američki profesor Danijel Server ocenio je da sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu predstavlja "pozitivan signal" i dodao da od njihovog prvog razgovora nije trebalo očekivati preveliki učinak.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.