Selaković: Vučić i ne zna ko je vladika Maksim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Vučić i ne zna ko je vladika Maksim

Vladiku Maksima sklanjaju sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta jer je među arhijerejima koji je kritikovao politiku predsednika Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji, piše Danas, dok generalni sekretar predsednika Nikola Selaković kaže da Vučić i ne zna ko je vladika Maksim i da je to još jedna u nizu neistina.

Selaković je za TV Pink rekao da kao blizak predsednikov saradnik i kao neko ko je u stalnim kontaktima sa SPC odgovorno tvrdi da predsednik Vučić ne zna ko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je vladika Maksim i da mu nije poznato ni da je predavač na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, a još manje koji su razlozi za postupke koji se u Danasu navode.

"Sa druge strane mogu da kažem, kao neko ko je bio prisutan na sednici koja je održana zajedno sa Saborom SPC i kojoj su prisustvovali Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, da se na toj sednici, koliko se sećam, vladika Maksim uopšte nije javljao za reč", naveo je Selaković.

Dodaje da je jedna u nizu neistina, koje se u tom tekstu pojavljuju, da su sklonjeni kritičari politike predsednika Vučića na Kosovu i Metohiji, a da oni nisu ni učestvovali u tom razgovoru, nisu se ni čuli, a za neke od njih i ne zna da li su bili prisutni u sali gde je bio sastanak.

"Ovo pokazuje čime su spremni da se služe ljudi koji sa jedne strane žele da napadaju predsednika Srbije po svaku cenu, čak i u situaciji u kojoj je moguće da ispadnu glupi i budale, a sa druge strane pokazuje koliko je neko željan da naruši jednu vrstu, mogu da kažem, do sada najbolje saradnje vrha srpske države i crkve i uveren sam da u tome neće uspeti", zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mediji, "neposlušni vladika" i Vučić VIDEO

Izvor: B92, 24.Jul.2019

Beograd -- Vladiku Maksima sklanjaju s Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta jer je kritikovao politiku Vučića o Kosovu, pišu mediji. Selaković: On ni ne zna ko je Maksim...Selaković je za TV Prva rekao da kao blizak predsednikov saradnik i kao neko ko je u stalnim kontaktima sa SPC odgovorno tvrdi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.