Selaković: Srbi da ostanu i opstanu na Kosovu

Izvor: NaDlanu.com, 02.Jun.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Srbi da ostanu i opstanu na Kosovu

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je danas u Štrpcu da je cilj da se stvore svi neophopdni uslovi da Srbi ostanu na Kosovu i Metohiji i normalno žive i imaju organe kojima mogu da se obrate za zaštitu svojih prava.

Selaković je u Štrpcu, zajedno sa direktorom Vladine Kancelarije za KiM Aleksandrom Vulinom, sastao sa zaposlenima u srpskom pravosuđu, posle čega je izjavio da su razgovori bili otvoreni i u prijateljskoj atmosferi.- Cilj ostaje da se stvore >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << svi neophodni uslovi da Srbi na Kosovu i Metohiji ostanu i opstanu i da mogu neometano normalnim životom ljudi da žive, da imaju organe kojima mogu da se obrate za rešavanje problema i za zaštitu prava - rekao je Selaković.Ministar pravde je ocenio da pred našim narodom na Kosovu i Metohiji nema šta da se krije i da govori onako kako jeste.- Ono što bih izvukao kao zaključak iz dvodnevne posete Kosovu i razgovora sa svim predstavnicima pravosuđa i državne uprave jeste da u svemu moramo nastupati zajednički i jedinstveno - ponovio je Selaković.Vladi Srbije i Ministartsvu pravde je neophodan i glas naših službenika i pravosudnih funkcionera sa Kosova i Metohije, rekao je Selaković. On je istakao da će se sa njima ubuduće o svemu konsultovati i međusobno obaveštavati i odlučivati kakve će korake preduzimati.Selaković je u subotu i nedelju boravio na Kosovu i Metohiji gde se susreo sa radnicima srpskog pravosuđa u pokrajini i kako je rekao upoznao ih šta Ministarstvo pravde i lokalne samouprave radi i šta on kao zamenik šefa tima za implementaciju briselskog sporazuma čini i kako teku biselski pregovori. Nakon posete Štrpcu Selaković je zajedno sa Vulinom obišao i manastir Visoki Dečani. Izvor: Tanjug, Blic
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.