Sednica o Kosovu kada se ispune uslovi

Izvor: RTS, 07.Dec.2011, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica o Kosovu kada se ispune uslovi

Skupština Srbije će o Kosovu i Metohiji raspravljati kada se ispune formalni uslovi, odnosno kada vlada dostavi određeni dokument, rekla predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je da bi republički parlament mogao da raspravlja o Kosovu i Metohiji tek kada se ispune formalni uslovi, odnosno kada vlada dostavi određeni dokument.

"Kada će Vlada Srbije proceniti da bi taj dokument mogao da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gotov, ne mogu da procenim", rekla je Đukić Dejanović, dodajući da će takav akt, ukoliko ga vlada predloži, kao prioritet staviti na dnevni red.

Prema njenim rečima parlament jeste mesto gde državnički važne teme treba da budu raspravljene, posebno kada treba da se donese bilo kakav dokument koji će obavezati državu ili vladu da ga realizuje.

"U tom smislu ću, onda kada budu ispunjeni formalni uslovi za raspravu o Kosovu, koja će kao rezultat imati nekakav stav ili dokuiment, kao prioritet staviti na dnevni red", rekla je predsednica parlamenta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.