Saobraćajne tablice, reciprocitet za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 09:36

Saobraćajne tablice, reciprocitet za Srbiju

Vlada Kosova odlučila je danas da uspostavi reciprocitet sa Srbijom u pogledu registarskih oznaka vozila, prenela je Ekonomija onlajn i objavila dokument Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova u kojem se navodi da se obavezuju svi koji imaju tablice srpskih oznaka da dobiju probne kosovske tablice.

Probne tablice se mogu dobiti na svim prelazima, a svi vozači se obavezuju da probne tablice postave na potrebna mesta spreda i pozadi vozila, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo onlajn.

Važenje probnih tablica je 60 dana. Taksa za probne tablice je pet evra, a stranke će dobiti potvrdu zbog uverenja o registraciji vozila.

Obavezuju se Agencija za civilnu registraciju i policija Kosova da primene odluku, koja je stupila na snagu danom potpisivanja.

Gazeta ekspres prenosi da su Specijalne jedinice poslate na Jarinje da postave "probne tablice" na automobile iz Srbije.

Kako prenosi Ekonomija onlajn, Specijalne jedinice Kosovske policije smeštene su na prelazu Jarinju između Srbije i Kosova, a kako se navodi, obraćaju pažnju na red i mir.

Tokom vikenda postavljeni su kontejneri u kojima će se, prema podacima Kosovske policije, raditi na poboljšanju uslova rada, a prelaz će policija bolje nadzirati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Objavljen dokument zbog kog je nastao haos na KiM

Izvor: B92, 20.Sep.2021

Priština -- Objavljen dokument koji je izazvao današnje tenzije na KiM...Kako prenose mediji, u dokumentu koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjaj Svečlja, a na osnovu koga su specijalne jedinice ROSU raspoređene na administrativnim prelazima kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.