Izvor: Radio 021, 13.Okt.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje traži odbacivanje glasova iz centralne Srbije

Samoopredeljenje je zatražilo da budu odbijeni glasovi dopremljeni na Kosovo iz centralne Srbije, posle vesti o "trovanju zaposlenih u službi za glasanje putem pošte".

"Državni organi treba da ispitaju uzrok trovanja kao i to što paketi pristižu iz Srbije na organizovani način. Ovi paketi nisu poslati putem pošte, kako je predviđeno Zakonom o izborima, već ih je na ilegalan način unela srpska Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za vezu. Ovakvi, nelegalno dopremljeni glasovi, moraju biti odbijeni", navode iz ove stranke.

Do sada nijedan organ vlasti sa Kosova, od policije, preko tužilaštva, do samog CIK-a, nije dao zvanično objašnjenje toga šta se dogodilo prilikom prebrojavanja glasova iz Srbije, dok su iz prištinskog KBC-a saopštili da su primili pacijente sa blagim svrabom i bez znakova infekcije.

Samoopredeljenje kao sporno navodi i to što su glasovi iz centralne Srbije na Kosovo prevezeni uz logističku podršku Kancelarije za vezu, dok je ranijih godina to činio Oebs, a glasove je prikupljao Komesarijat za izbeglice Republike Srbije. Ove godine, kako je OEBS sam saopštio, nisu učestvovali u transportu glasova iz Srbije.

Prištinski mediji Indeksonline navodi da je na Kosovo stiglo oko 5.000 glasova, od kojih je CIK odobrio 3.782 koje je srpska Kancelarija za vezu, na čelu sa oficirom za vezu, Dejanom Pavićevićem prevezla iz Kosovske Mitrovice u Prištinu.

Ovaj mediji dodaje da su ti glasovi, pre dovoženja u Prištinu, jednu noć ostali u Kosovskoj Mitrovici.

Autor: KoSSev

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.