„Samoopredeljenje” preti blokadom Kosova zbog ZSO

Izvor: Politika, 12.Avg.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Samoopredeljenje” preti blokadom Kosova zbog ZSO

PRIŠTINA - Radikalni pokret Samoopredeljenje preti najžešćim posleratnim nemirima i blokadama javnih i svih drugih institucija na Kosovu i Metohiji, ukoliko Priština pristane da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO).

Generalni sekretar tog parlamentarnog opozicionog pokreta Dardan Molicaj je u izjavi u emisiji KTV Interaktiv rekao da će to biti najradikalniji ikad viđeni protesti i da će nedostajati samo rat.

„Samo rat će nedostajati. Biće blokirane javne i privatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << institucije. Ništa neće funkcionisati na Kosovu”, to je plan „Samoopredelenja” u slučaju da pristane na osnivanje Zajednice Srpskih opština”, rekao je Molicaj.

Biće to, precizirao je, najradikalnije delovanje „Samoopredeljenja”, kakvo Kosovo do sada nije videlo.

Molicaj je rekao da je taj pokret spreman da blokira sve što na Kosvou funkcioniše - ne samo javne institucije, već i život građana.

„Samoopredelenje će preduzeti najradikalnija delovanja koja ste ikada videli. Ne rat, ali sve ostalo što nije rat preduzeće. Blokiraćemo i život građana i institucije”, rekao je Molicaj, preneli su prištinski mediji.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samoopredeljenje zapretilo totalnom blokadom Kosova zbog SZO

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2015

Radikalni pokret Samoopredeljenje preti najžešćim posleratnim nemirima i blokadama javnih i svih drugih institucija na Kosovu i Metohiji, ukoliko Priština pristane da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO)...Generalni sekretar tog parlamentarnog opozicionog pokreta Dardan Molicaj je u izjavi u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.