Izvor: Medijski istraživački centar, 10.Jan.2012, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje blokira prelaze ka Kosovu u subotu

Aktivisti pokreta 'Samoopredeljenje' najavljuju da će 14. januara blokirati ulazak na Kosovo svim vozilima sa srpskim registarskim oznakama na prelazima Merdare kod Kuršumlije i Bele Vode kod Preševa.
Poslanici i rukovodstvo opozicionog pokreta 'Samoopredeljenje'' učestvovaće u akciji blokade robe iz Srbije,a prema najavama iz Prištine u akciji će učestvovati i građani Albanije.
Prištinski mediji prenose najave >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << aktivista Samoopredeljenja koji tvrde da će akcija biti mirna.
'Želimo da blokiramo sva vozila koja ulaze na Kosovo sa registarskim tablicama te države koja ne dozvoljava ulazak na njenu teritoriju sa registarskim oznakama Kosova', tvrde u Samoopredeljenju.
Blokada će prema najavama trajati sve dok ne počne da se primenjuje odluka Skupštine Kosova o merama reciprociteta prema Srbiji. 
Kosovski ministar policije Bajram Redžepi rekao je da će policija očuvati red i mir, ali nije želeo da iznosi detalje o tome kakve će mere policija preduzeti 14. januara.
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.