Samoopredeljenje: Nova kosovska vlada za dve nedelje

Izvor: RTS, 05.Nov.2019, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje: Nova kosovska vlada za dve nedelje

Zamenik predsednika pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca kaže da će pregovori o stvaranju nove kosovske vlade biti završeni za 10 do 14 dana.
Predstavnici tog pokreta i Demokratskog saveza Kosova održali su peti sastanak radnih grupa, nakon čega je rečeno da su dve strane postigle gotovo stopostotni dogovor o temama koje se tiču obrazovanja i zdravstva, prenose prištinski mediji.

Zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednika pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca je tom prilikom rekao da je  postignuta veća usklađenost nego na prethodnim sastancima.
Prethodno, predstavnici dve stranke razgovarali su o više oblasti.
Zvaničnik DSK-a Avdulah Hoti, izjavio da su suvereni fond i energetska politika, predizborna obećanja "Samoopredeljenja", oblasti o kojima se još raspravlja između radnih grupa.
Predstavnici obe strane rekli su da su se u velikoj meri složili u oblastima bezbednosti i vladavine zakona.
"O ekonomskom programu tek treba da se dogovorimo", naveo je Avdulah Hoti i dodao da saglasnost postoji o politici zapošljavanja, slobodnoj konkurenciji, infrastrukturnim projektima i ekološkim pitanjima.
Takođe je rekao da su se dogovorili o strukturi nove vlade, ali da radne grupe nisu razgovarale o formuli za podelu ministarskih mesta, jer to zavisi od lidera dveju stranaka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova vlada u Prištini za 14 dana?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2019

Zamenik predsednika pokreta Samoopredeljenje Glauk Konjufca izjavio je da će pregovori o formiranju nove vlade u Prištini biti završeni u roku od 10 do 14 dana...Predstavnici tog pokreta i Demokratskog saveza Kosova održali su svoj peti sastanak radnih grupa, nakon čega je rečeno da su dve strane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.