Samardžić: DSS više neće učestvovati u radu parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: DSS više neće učestvovati u radu parlamenta

BEOGRAD -

Poslanička grupa Demokratske stranke Srbije (DSS) napustila je danas skupštinsku sednicu i neće više učestvovati u radu parlamenta jer nije prihvaćen zahtev da u dnevni red bude uvršten njen predlog deklaracije o Kosovu.

"U radu skupštine više nećemo učestvovati i ne vraćamo se u salu dok se ne ispune naši zahtevi. Nenormalno je da raspravljamo o zakonima kao da je u državi sve u redu, jer smo mi praktično u vanrednom stanju", izjavio je novinarima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parlamentu poslanik DSS i bivši ministar za KiM Slobodan Samardžić.

On je ocenio da se dijalog Beograda i Prištine završava za desetak dana i da će rezultat biti odricanje Srbije od dela svoje teritorije.

"Robert Kuper okupi Editu Tahiri i Borka Stefanovića i pre razgovora uruči im rezultate. Oni zatim malo razgovaraju i svi su zadovoljni, naročito EU koja posreduje. To je nepodnošljiv način kapitulacije države - davanje delova države na veresiju, što može ubuduće da bude primer i drugim državama da tako nešto traže", rekao je Samardžić.

Prema njegovoj oceni, rezultati razgovora Beograda i Prištine bili su dogovoreni onoga trenutka kada je prihvaćen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

On procenjuje da eventualno dobijanje kandidature za članstvo u EU Srbiji neće doneti ništa, kao što se ništa neće dogoditi i ako ne dobije kandidaturu.

Samardžić takođe smatra da ni sama Vlada Srbije nije složna u vezi sa razgovorima u Briselu, a kao argument je naveo nedavno održanu sednicu Odbora za KiM na kojoj su se, kako je rekao, svi složili da razgovore treba prekinuti, sem šefa pregovaračkog tima Borka Stefanovića.

On je zaključio da je po Srbiju izuzetno loše i ti što je parlament ostao nem na događanja u pokrajini

"Borba za pravično rešenje tog pitanja svakako će biti nastavljena i to će biti teže kada se završe pregovori, ali ona ostaje nekim budućim generacijama", rekao je Samardžić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici o rehabilitaciji

Izvor: RTS, 22.Nov.2011

Proširiće se krug lica koji imaju pravu na rehabilitaciju i povraćaj imovine, čime će se ispraviti nepravda koja je počinjena prema tim osobama, rekao ministar Oliver Dulić , obrazlažući Predlog zakona o rehabilitaciji. ..Skupština Srbije započela je novu sednicu na kojoj se, između ostalog,...

Nastavak na RTS...

DSS napustio parlament

Izvor: Šumadija Press, 22.Nov.2011

Poslanička grupa Demokratske stranke Srbije (DSS) napustila je danas skupštinsku sednicu i neće više učestvovati u radu parlamenta.

Nastavak na Šumadija Press...

Demokratska stranka Srbije neće više učestvovati u radu skupštine

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Nov.2011

BEOGRAD - DSS neće više učestvovati u radu parlamenta jer nije prihvaćen zahtev da u dnevni red bude uvršten njen predlog deklaracije o Kosovu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

ZAMRZNUTI STANjE NA KOSOVU

Izvor: TvojPortal.com, 23.Nov.2011, 15:24

(Izvor: DSS.RS) Poslanička grupa DSS-a juče je odlučila da više neće učestvovati u radu parlamenta sve dok se ne bude raspravljalo o Kosovu i Metohiji. Ni njihov predlog deklaracije nije stavljen na dnevni red. Potpredsednik DSS-a i poslanik Slobodan Samardžić rekao je da je država praktično...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.