STEFANOVIĆ I BILER DOGOVARAJU REŠENJE KRIZE!

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEFANOVIĆ I BILER DOGOVARAJU REŠENJE KRIZE!

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je danas da očekuje da će na sastanku sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, koji treba da počne svakog časa, biti nađeno rešenje velike krize.

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je danas da očekuje da će na sastanku sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, koji je počeo u 18 sati, biti nađeno rešenje velike krize.

"Očekujem rešenje velike krize, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sve bude u redu do kraja", kazao je Stefanović za agenciju Beta uoči sastanka koji treba da se održi u bazi Kfora "Noting Hil" kod Leposavića. Stefanović je rekao da će nakon razgovora građani biti upoznati sa sadržajem razgovora. U rešavanju krize na severu Kosova, nastale nakon odluke prištinskih vlasti da preuzmu prelaze Brnjak i Jarinje, prisustvuje i Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

Stefanović je predstavio odbornicima sa severa Kosova nacrt sporazuma koji je postignut sa komandantom Kfora, izjavio je danas predsednik SO Zvečan Dobrosav Dobrić i dodao da na sednici ipak nije bilo reči o detaljima tog sporazuma. Dobrić je kao spornu "označio tačku kojom se reguliše da neće biti prometa robe preko prelaza Jarinje i Brnjak" i naglasio da oko 80 odsto robe dolazi iz centralne Srbije i da bez toga nema života Srbima na severu Kosova.

"Odbornici o Sporazumu danas nisu raspravljali jer se Stefanović do kraja sednice nije vratio sa razgovora sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom. Za nas su prihvatljiva sva rešenja koja vode ka miru, stabilizaciji, ka onome što nam garantuje da živimo mirno i ostanemo na svojim ognjištima", rekao je Dobrić.

"Očekujem da će Sporazumom biti regulisano i pitanje uklanjanja barikada na severu Kosova i da ćemo dobiti čvrste garancije međunarodne zajednice i naše države Srbije za njegovu realizaciju", rekao je Dobrić. Dobrić je izrazio nadu da će Sporazum koji je postignut to garantovati Srbima i ostalim nealbancima.

Odbornici četiri opštinske Skupštine ocenili su da je pogoršana bezbednosna situacija u okrugu, izrazili žaljenje zbog smrti policajca ROSU, zbog paljenja prelaza Jarinje, postavljanja barikada, neprespavanih noći, rekao je Dobrić posle sednice četiri SO koja je bila zatvorena za javnost.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.