SRS: Šta je Stefanović dogovorio u Briselu?

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Šta je Stefanović dogovorio u Briselu?

- Hoćemo da znamo koliko su Vlada Srbije, pregovarački tim i Borko Stefanović doprineli nekim svojim potpisom u Briselu eskalaciji problema na severu Kosova - izjavila novinarima u Skupštini Srbije potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

Poslanička grupa Srpske radikalne stranke podnela je predlog predsednici Parlamenta da na prvoj sednici drugog redovnog zasedanja, prvog utorka u oktobru, bude razmatran izveštaj rada Vlade Srbije o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << SRS takođe traži da na ovoj sednici bude reči i o aktivnostima i merama koje država preduzima za očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka.

- Podsećamo da se u Deklaraciji koja je u Skupštini usvojena 31. jula Vlada Srbije obavezala da takav izveštaj podnosi Narodnoj Skupštini najmanje jednom u tri meseca - rekla je novinarima u Skupštini potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

Prema njenim rečima, SRS smatra da situacija ne dozvoljava da čekanje krajnjeg roka, 31. oktobra:

Kfor želi sastanak sa predsednicima opština sa severa

Kosovo: Srbi i dalje na barikadama

Zbog tenzija na Kosovu, kandidatura “na ledu”?

- Ne smemo čekati ovaj datum, s' obzirom da su 16. septembra šiptarski teroristi uz podršku Euleksa i Kfora pokušali da zauzmu administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, i da instaliraju svoju carinu. Hoćemo da znamo koliko su Vlada Srbije, pregovarački tim i Borko Stefanović doprineli nekim svojim potpisom u Briselu eskalaciji problema na severu Kosova!

Radeta je istakla da s' obzirom na činjenicu "da se svi državni organi kunu da će učiniti sve da se sačuva KiM", SRS predlaže da naredna sednica bude održana u severnoj Mitrovici.

- Na taj način možemo da pokažemo da smo mi parlamentarci spremni da bar tih nekoliko sati podelimo sudbinu Srba sa Kosova - zaključila je Radeta.

Bojana Vuković

Foto: RTS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.