Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Zamrznuti učešće u briselskim pregovorima

Srpska narodna partija (SNP) ponovo je danas od Vlade Srbije zatražila da zamrzne učešće u briselskim pregovorima i ocenila da je očigledno da je dijalog u Briselu konstruisan tako da naša zemlja, korak po korak, postane saučesnik u priznavanju lažne države Kosovo.

"Povodom potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i lažne države Kosovo, Srpska narodna partija zahteva od Vlade Srbije da zamrzne učešće u briselskim pregovorima o sadašnjosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i budućnosti naše južne pokrajine koji se, da apsurd bude potpun, vode pod ''nezavisnom arbitražom'' EU", navodi SNP.

U saopštenju se dodaje da dok Srbija, "kako to tumače srpski zvaničnici", učestvuje u statusno neutralnim pregovorima Beograda i Prištine, EU, na drugoj strani, potpisuje sporazum sa Kosovom kao nezavisnom državom.

Pritom, ističe se, to se sve dešava u trenutku dok vodeće zemlje EU, Srbiji iza leđa i protiv njenih interesa, otvoreno lobiraju za ulazak Kosova u Unesko.

Vreme je, ističe SNP, da Srbija prekine sa ponižavanjem koje trpi od EU i da dalje razgovore na temu KiM uslovi uvažavanjem njenih pozicija o najvažnijim pitanjima koja se tiču KiM, poput poštovanja Rezolucije 1244 koja garantuje teritorijalnu celovitost Srbije, poštovanja prava svojine države Srbije na KiM i pitanje opstanka SPC i drugih srpskih državnih i nacionalnih institucija na teritoriji pokrajine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.