SIMONOVIĆ ROĐENI PRIŠTINAC: Nikada neću priznati Kosovo kao državu!

Izvor: HotSport.rs, 23.Sep.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIMONOVIĆ ROĐENI PRIŠTINAC: Nikada neću priznati Kosovo kao državu!

Srpski košarkaš Marko Simonović, rođen u Prištini, smatra da Srbija kao država i sportska sila u svetu ne može ništa protiv svetske politike kada je reč o priznavanju takozvane države Kosovo.

Nedavno je rukometna evropska organizacija EHF priznala Kosovo kao punopravnog člana, a to bi moglo da se dogodi i u ostalim sportovima.
- Poslednjih godina svedoci smo da albanski lobi takozvane države Kosovo ne bira sredstva da dođe do svog cilja. Čuo sam >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << šta se desilo u rukometu. Mogu samo reći da je to rezultat politike i da sve to nema veze sa sportom. Nikako mi se ne sviđa sve to što se dešava. Lično, nikada neću priznati Kosovo kao državu, za mene će uvek biti deo Srbije – rekao je za ‘Kurir’ Marko Simonović i dodao:
- Ako moj tim bude morao da igra na Kosovu, pokušao bih klubu da objasnim situaciju. Ne znam stvarno kako bih se ponašao kad bih morao da tamo igram.
Svetski vicešampion iz Španije ne veruje da će srpske košarkaške selekcije imati priliku da igraju protiv Albanaca s Kosova.
- Sada kada je sve to krenulo s rukometom, vrlo je moguće da će se isto preneti i na druge sportove. U fudbalu su Albanci s Kosova u totalnoj ofanzivi, dozvoljeno im je čak i da igraju međunarodne prijateljske utakmice. Moguće je da se nešto slično desi i u košarci jer i tu lobiraju. Tek će sad da krenu u napad, u svim sportovima. Ne verujem da će srpska košarkaška reprezentacija ikada igrati zvaničan meč na tzv. državi Kosovo – ocenio je Simonović.
Država Srbija ozbiljno se bavi pitanjem prijema kosovskih organizacija u redove punopravnog članstva evropskih i svetskih organizacija.
Marko Simonović živeo je u Prištini do 1999, kada je posle NATO bombardovanja došlo do egzodusa Srba iz tog grada.
- Moja porodica je do kraja bila u Prištini. Tamo nam više niko nije ostao, iako smo stara srpska familija s Kosova i Metohije. Slična sudbina zadesila je Srbe iz ostalih velikih gradova.
hotsport.rs
Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

BUNDESLIGA: Nemci po običaju efikasni, Bajern deklasirao Paderborn (VIDEO)


PRIMERA: Real rutinski do pobede, Ronaldo ‘pokeraš’ (VIDEO)


JOŠ JEDNOM UBEDLJIVO: Košarkašice ponovo savladale Mozambik (FOTO)




Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.