SDS: Šokirani smo presudom Oliveru Ivanoviću

Izvor: B92, 22.Jan.2016, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Šokirani smo presudom Oliveru Ivanoviću

Beograd -- SDS je saopštila da je "šokirana" presudom koja je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici izrečena Oliveru Ivanoviću.

"Izražavamo nadu da će drugostepeni sud ovu sramnu presudu poništiti i pružamo punu podršku Oliveru Ivanoviću i njegovoj porodici da istraju u ovoj teškoj situaciji", izjavio je predsednik Izvršnog odbora SDS-a Goran Bogdanović, a saopštila ta stranka na čijem je čelu Boris Tadić.

Dodao je da‎ SDS "duboko" uverena u nevinost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Olivera Ivanovića.

"Postavljamo pitanje kakva se to poruka šalje Srbima na Kosovu i Metohiji, ako se čoveku koji se čitavog života bori za demokratiju presuđuje bez ijednog jedinog dokaza", kazao je Bogdanović.

On je pitao da li ova presuda znači da je Ivanović "talac formiranja specijalnog suda za Kosovo i Metohiju, u kome će se suditi Albancima".

"Imamo obavezu da javno upozorimo da se do pravde i neophodnog pomirenja između srpskog i albanskog naroda svakako ne može doći činjenjem novih nepravdi", dodaje se u saopštenju SDS-a.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović osuđen je danas na devet godina zatvora u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici zbog ratnog zločina nad Albancima 1999. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.