ŠAMAR PRIŠTINI zbog TAKSI: Američki general OTKAZAO POSETU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠAMAR PRIŠTINI zbog TAKSI: Američki general OTKAZAO POSETU!

Odbijanje Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu na srpske i proizvode iz BiH, utucalo je na otkazivanje posete Kosovu komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Timotija Ora.

Kako je preneo portal Koha, zvaničnici američke ambasade obavestili su komandanta tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu, da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti.

U informativnom pismu koje je general >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rama poslao tzv. kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u petak naveo je da je na sastanku koji je komandant BSK toga dana imao sa vojnim atašeom SAD, generalmajor Kristoferom Konorom, obavešten o otkazivanju posete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posete "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova".

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlad ne razmisli o svojoj odluci.

Pismo i njegov sadržaj potvrdila je kancelarija tzv. kosovskog predsednika Hašima Tačija.

- Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavestio predsednika Tačija da su SAD otkazale posetu generala Ora, i da razmatraju neke druge mere. Rečeno je da se ovaj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom - rekao je Ardijan Arifaj, savetnik Hašima Tačija.

Prema izvorima portala Koha, iste informacije dobio je i tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Međutim, iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Američki general otkazao posetu Prištini zbog taksi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2019

Odbijanje kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu na srpske i proizvode iz BiH, uticalo je na otkazivanje posete Prištini komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Timotija Ora, objavljeno je na koha.net, prenosi RTS...Pozivajući se na pisanje prištinske Kohe, prenosi RTS,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.