ŠAMAR ALBANCIMA: Prištinske takse moraju biti ukinute!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2019, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠAMAR ALBANCIMA: "Prištinske takse moraju biti ukinute!"

Prištinske vlasti moraju da ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, navodi se u izveštaju Evropske komisije o Kosovu koji je danas predstavljen u Briselu.

U izveštaju koji se odnosi na tzv. Kosovo bez prejudiciranja pozicije EU o njegovom statusu, konstatuje se da je odluka Prištine da uvede takse od 100 odsto ugrozila napore za regionalnu saradnju.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovo treba da uloži dodatne suštinske napore za uspostavljanje pogodnog okruženja za postizanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Srbijom. Takav sporazum je nužan i ključan za napredak kako bi obe strane napredovale na svom evropskom putu - navodi se u izveštaju.

U izveštaju EK o tzv. Kosovu, koji je odvojen od izveštaja o Srbiji, podseća se se da je tzv. prištinska vlada uvela takse u novembru prošle godine, pozivajući se na "političke i ekonomske osnove".

- Ta ekonomski kontraproduktivna mera krši CEFTA sporazum i nije u duhu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Ugrozila je uspešne napore za regionalnu saradnju, posebno stvaranje regionalne ekonomske zone i mora biti ukinuta - kaže se u izveštaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.