SAD protiv pritisaka na pravosuđe u Prištini

Izvor: RTS, 05.Jun.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD protiv pritisaka na pravosuđe u Prištini

Američka ambasada u Prištini pozvala kosovsku vladu, skupštinu i političare da se ne mešaju u rad pravosuđa u slučaju "Dreničke grupe", ističući da poslednje istrage nisu uperene protiv OVK u celini, već protiv osumnjičenih pojedinaca.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu pozvala je kosovsku vladu, skupštinu i političare da se ne mešaju u rad pravosuđa, ističući da poslednje istrage nisu uperene protiv OVK u celini, već protiv osumnjičenih pojedinaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preneo je danas prištinski dnevnik Koha ditore.

"Pozivamo javnost i institucije Kosova da se uzdrže od uticaja na nezavisni sudski proces i da ostave da se proces odvija prema principima vladavine prava, za koji se borio veliki broj ljudi. Iako su dosadašnji protesti bili mirni, mi želimo da istaknemo da su nasilje i pretnje sudskim zvaničnicima protiv svih vrednosti Kosova i nisu prihvatljivi u demokratiji", navodi se u saopštenju američke ambasade.

Ambasada SAD je time reagovala na najavljene proteste, ali i najavu održavanja vanredne sednice Skupštine Kosova na kojoj će se raspravljati o pritvoru protiv dvojice komandanata i pet pripadnika bivše OVK koji su optuženi za ratni zločin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.