SAD podržavaju ZSO na Kosovu

Izvor: Akter, 02.Okt.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD podržavaju ZSO na Kosovu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi izjavio je da SAD podržavaju Sporazum o asocijaciji-zajednici opština sa srpskom većinom

Delavi je dodao da taj sporazum ne krši zakone i Ustav Kosova.

U interviju za današnje izdanje dnevnika Koha ditore američki ambasador poručio je opoziciji da deblokira rad Skupštine Kosova i da svoje protivljenje izražava govorima u Skupštini, a ne gađanjem jajima.

Istakao je da je njegova država >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << najveći prijatelj Kosova i da oni ne bi nikada podržali sporazum koji bi značio dovođenje u pitanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova.

On je naglasio da politiku i odluke određuje većina koja stvara vladu, dok nezadovoljni treba da se trude da pobede na sledećim izborima kako bi menjali politike koje im se ne dopadaju.

"Narod Kosova je izabrao vladu i mi radimo sa vladom koju narod izabere. Teško mi je da vidim gađanje jajima ili bilo čime drugim, semo reči u sali Skupštine jačaju demorkatiju na Kosovu i doprinose ostvarivanju njenih širih interesa", rekao je Delavi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Delavi: SAD podržavaju ZSO, taj sporazum ne krši Ustav Kosova

Izvor: Blic, 02.Okt.2015

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi izjavio je da SAD podržavaju Sporazum o asocijaciji-zajednici opština sa srpskom većinom i da taj sporazum ne krši zakone i Ustav Kosova...U interviju za današnje izdanje dnevnika Koha ditore američki ambasador poručio je opoziciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.