“Rusija je strateški oslonac Srbije“

Izvor: BKTV News, 27.Nov.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Rusija je strateški oslonac Srbije“

Srpski diplomata Milisav Pajić izjavio je da je Rusija bila i ostala strateški oslonac Srbije, koji joj omogućava da sačuva svoj integritet i Kosovo, a opet postane deo EU.
Izgleda da bez jake Rusije nema ni jake Srbije
Govoreći na promociji knjige “Rusija i dobrosusedstvo” autora Dragana Petrovića, koja je održana u Ruskom domu, Pajić je naglasio da je Rusija ponovo postala centar ravnoteže >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na globalnom planu, što se odrazilo na rasplet krize u Siriji, ali i na pitanje statusa Kosova.
“Da nije bilo Rusije samoproglašeno Kosovo bilo bi član Saveta bezbednosti UN. To se nije desilo, jer se Rusija opet pita”, istakao je Pajić.
On je naglasio da je u Srbiji veštački napravljena dilema Rusija ili EU, ocenivši da jake veze Srbije sa Rusijom mogu dodatno pojačati njen ugled u EU.
Profesor Darko Tanasković naglasio je da Rusija mora da vodi računa da ne izgubi pozicije na Balkanu, jer je očito da Turska želi apsolutnu dominaciju u ovom području.
“Velike svetske krize su pokazale da se Rusija pita i da velike sile imaju respekt prema ruskom stavu. Moskva treba da shvati da je Balkan za nju značajan kao što je značajan i za Tursku”, rekao je Tanasković.
On je upozorio da turski zaničnici ne kriju nameru da posredstvom albanske i bošnjačke zajednice stvore jake islamske države na Balkanu, što pre svega ide na štetu Srba.
Izvor: Srna
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.