Rusija: Kosovo postaje uporište terorizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Kosovo postaje uporište terorizma

Kosovo se pretvara u uporište terorizma, ocenila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marije Zaharova, pozivajući države "koje stoje iza Prištine" da ozbiljno obrate pažnju na to.

"Cela teritorija Kosova se pretvara u uporište terorizma", rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za novinare.

Po njenim rečima, na Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se vraćaju pripadnici Islamske države, koji su vrbovani među kosovskim Albancima i koji su prošli obuku.

"Već je zabeleženo 250 takvih slučajeva", navela je ona.

Zaharova je rekla da je reč o ljudima koji imaju radikalne stavove i koji imaju veliko iskustvo u borbama. "To stvara još jedan rizik za bezbednost na Balkanu i u celoj Evropi", upozorila je ona.

Po njenim rečima, porast pretnji terorizmom je očigledan, a albanske vlasti na Kosovu nisu u stanju da se s tim bore "čak i da hoće".

"Pozivamo one koji stoje iza Prištine SAD i EU da obrate najozbiljniju pažnju na to. Mi polazimo od toga da EU treba da preduzme odgovarajuće mere", rekla je ona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.