Zubin Potok, bomba u dvorištu srpske porodice

Izvor: RTS, 26.Apr.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zubin Potok, bomba u dvorištu srpske porodice

U dvorištu porodične kuće kandidata za narodnog poslanika u Skupštini Srbije Slaviše Ristića u selu Jagnjenica u opštini Zubin Potok na severu Kosova pronađena je neeksplodirana ručna bomba, a kosovska policija trenutno vrši uviđaj.
Policijskoj stanici u Zubinom Potoku u 14.15 prijavljeno je da je u dvorištu porodične kuće Slaviše Ristića pronađena neeksplodirana ručna bomba, rekao je u izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjugu regionalni šef operative Kosovske policijske službe Željko Bojić.
"Policijske jedinice su izašle na lice mesta radi uviđaja. Mesto obezbeđuju policijske patrole i trenutno se čeka dolazak specijalizovanih ekipa EOD tima koji će preduzeti dalje mere", rekao je Bojić.
Slaviša Ristić je potvrdio u izjavi Tanjugu da je u dvorištu njegove kuće pronađena neaktivirana ručna bomba.
Ristić je rekao da je bombu u dvorištu primetila njegova supruga i da je verovatno bačena u nedelju uveče, kada je i pucano na njegovu kuću.
"Verovatno je iste večeri kad je napadnuta kuća bačena i bomba koja nije aktivirana. Ne verujem da ju je neko bacio naredne večeri ili nešto slično, to je moja pretpostavka", rekao je Ristić.
Ristić za taj incident ne vidi drugi motiv osim političkog.
Nepoznate osobe ispalile su u nedelju uveče više hitaca iz automatskog oružja na pomoćne prostorije porodične kuće Slaviše Ristića, povređenih lica nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na pomenutom objektu.
Kosovska policija je pokrenula istragu i ovaj slučaj je okarakterisan kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neeksplodirana bomba u dvorištu kuće S.Ristića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2016

U dvorištu porodične kuće kandidata za narodnog poslanika u Skupštini Srbije Slaviše Ristića u selu Jagnjenica u opštini Zubin Potok na severu Kosova danas je pronađena neeksplodirana ručna bomba, a kosovska policija trenutno vrši uviđaj...Kako je Tanjugu rekao regionalni šef operative Kosovske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

KiM: Bomba u dvorištu kuće poslaničkog kandidata

Izvor: B92, 26.Apr.2016

Zubin Potok -- U dvorištu porodične kuće kandidata za poslanika u Skupštini Srbije Slaviše Ristića u selu Jagnjenica u opštini Zubin Potok pronađena je neeksplodirana bomba...Kosovska policija trenutno vrši uviđaj...Kako je Tanjugu rekao regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.