Rok za dogovor na KiM 8. novembar

Izvor: B92, 06.Nov.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za dogovor na KiM 8. novembar

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je sa liderima Demokratskog saveza Kosova i Alijanse za budućnost Kosova Isom Mustafom i Ramušem Haradinajem.

Kako se navodi, sastanak je održan daleko od medija, a Jahjaga zahteva zajednički sastanak svih lidera. "Ekspres" dodaje da se kao uslovni rok za dogovor pominje 8. novembar.

Prištinski mediji navode da je sastanak usledio pošto je americka ambasadorka Trejsi En Džejkobson poručila kosovske političare da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nađu rešenje za izlazak iz krize.

Iz Jahjaginog kabineta za "Ekspres" je rečeno da je sastanak Jahjage sa Mustafom i Haradinajem bio u cilju pronalaženja resenja za izgradnju institucija, ali se ne navodi više detalja o ovom susretu.

Američka ambasadorka u Prištini Trejsi En Džejkobson oštro je poručila ranije danas kosovskim političarima da prestanu da uništavaju Kosovo i da nađu rešenje za političku krizu.

Američka ambasadorka je pozvala lidere Kosova da se odazovu na poziv predsednice Atifete Jahjage za zajednički sastanak u cilju iznalaženja prihvatljivog rešenja i dodala da ponovni izbori nisu poželjna opcija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jahjaga večeras razgovarala sa Mustafom i Haradinajem

Izvor: Blic, 06.Nov.2014

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je večeras sa liderima Demokratskog saveza Kosova i Alijanse za budućnost Kosova Isom Mustafom i Ramušem Haradinajem, javili su prištinski mediji navodeći da je sastanak usledio pošto je američka ambasadorka Trejsi En Džejkobson poručila kosovske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.