Rogozin: Rusija nije advokat Srbije već prava i istine

Izvor: Blic, 28.Nov.2012, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: Rusija nije advokat Srbije već prava i istine

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin izjavio je danas da će Rusija i dalje podržavati Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, ali da nije advokat Srbije, već prava i istine.

"Jesmo bliski prijatelji, ali Rusija nije vaš advokat. Mi ovde jesmo advokati prava i istine", rekao je za RTS Rogozin.

Ukazujući da je pravda u tome da Kosovo jeste neodvojivi deo Srbije i da Rusija tu brani međunarodno pravo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << on je dodao da je Rusija u tom smislu sigurno na srpskoj strani i da Srbija treba da se drži te pozicije.

Rogozin je ponovio da Rusija nije advokat Srbije, već konzistentnih međunarodnih odnosa za koje su, kako je istakao, dali mnogo krvi.

On je istakao da je 27 miliona ljudi poginulo da bi se izgradio taj sistem i da će ga Rusija braniti.

"Ako se vi budete držali te pozicije, mi ćemo vas naravno u tome podržavati", rekao je Rogozin.

Povezane vesti: Popović sa delegacijom Rusije o slobodnoj trgovini dve zemlje Analitičari: Cilj posete da sever dobije specijalni status Srbija nema šta da ponudi Rusiji kao garanciju prijateljstva i lojalnosti U petak sednica Odbora za KiM o toku pregovora sa Prištinom Nikolić: Srbija da bude most između istoka i zapada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.