Redžepi: Policija planira da onemogući srpske izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Policija planira da onemogući srpske izbore

PRIŠTINA -

Kosovska policija planira da onemogući održavanje srpskih izbora na Kosovu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

Kako prenosi albanska TV Top-čenel, Redžepi je rekao da će operativnim planom biti obuhvaćeno i onemogućavanje održavanja predizborne kampanje na Kosovu.

Deo plana je blokiranje izbornog materijala na granici Kosova i Srbije, a kosovska policija će biti spremna da interveniše i na dan održavanja izbora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Redžepi nije želeo da to kaže kako će se to ostvariti na severu Kosova gde institucije Kosova nemaju svoje predstavnike.

Rekao je da će se detalji delovanja policije razraditi za celu teritoriju Kosova istakavši da je plan u pripremnoj fazi tako da neće da govori o konkretnim merama.

Istovremeno Top čenel prenosi izjavu jedne poslanice Demokratskog saveza Kosova u Skupštini Kosova koja je zatražila da Vlada deluje na severu u koordinaciji sa međunarodnim faktorima.

U DSK smatraju da ne treba nastaviti razgovore o tehničkim pitanjima koji se vode već godinu ako Srbije ne bude otkazala izbore na Kosovu.

U Samoopredeljenju kažu da Vlada ima sve ustavnopravne mehanizme kojima može da spreči održavanje izbora Srbije na Kosovu.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči koji važi za najbližeg saradnika premijera Hašima Tačija, sinoć je u jednoj TV emisiji rekao da bi neka međunarodna organizacija, aludirajući na OEBS, mogla da organizuje parlamentarne izbore Srbije na Kosovu, ali da opštinski izbori nikako ne mogu biti održani.

Skupština Kosova je juče jednoglasno odlučila da zabrani održavanje izbora Srbije na Kosovu i zadužila Vladu Kosova da ih onemogući.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Redžepi: Policija planira da onemogući srpske izbore

Izvor: S media, 16.Mar.2012

Kosovska policija planira da onemogući održavanje srpskih izbora na Kosovu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi...Kako prenosi albanska TV Top-čenel, Redžepi je rekao da će operativnim planom biti obuhvaćeno i onemogučavanje održavanja predizborne kampanje na...

Nastavak na S media...

Kosovska policija sprečiće izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2012

Kosovska policija planira da onemogući održavanje srpskih izbora na Kosovu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Redžepi: Policija planira da onemogući srpske izbore

Izvor: EMportal, 17.Mar.2012, 11:32

Kosovska policija planira da onemogući održavanje srpskih izbora na Kosovu, izjavio ministar Kosova za unutrašnje poslove Bajram Redžepi.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.