Rama Mustafi: Merkelova je nezadovoljna

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama Mustafi: Merkelova je nezadovoljna

17.07.2015. -

Premijer Albanije Edi Rama je nenajavljeno boravio u kratkoj poseti Prištini, gde se sastao sa "premijerom" Kosova Isa Mustafoma sa kojim je razgovarao o zajedničkim projektima i situaciji u regionu.

Prema saznanjima, Rama je nenajavljeno posetio Prištinu gde je kosovskim zvaničnima preneo poruke nemačke kancelarke Merkel, koja je „nezadovoljna zbog nenapredovanja dijaloga Prištine i Beograda“.

Navodi se da je nemačka kancelarka vrlo nezadovoljna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kako je rečeno, destrukcijom kosovske strane u dijalogu Beograda i Prištine.

Kamen spoticanja u dijalogu Beograda i Priština u Briselu je formiranje Zajednice srpskih opština na severu, za koje kosovska strana insistira da one nemaju izvršne nadležnosti.

Tim povodom, kako saznaje portal, u poseti Kosovu je još jedan visoki gost, nemački zvaničnik Volfgang Išinger, koji ima zadatak da izvrši pritisak na albansku stranu.

Rama je, kako je objavio portal „Indeksonline“, uoči samita u Beču razgovarao i o zajedničkim projektima Kosova i Albanije, kao i o situaciji u regionu.

Sastanku su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Hašim Tači i Dmiter Bušati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.