Rakić: Statut Trepče ostaće mrtvo slovo na papiru

Izvor: B92, 03.Feb.2019, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Statut "Trepče" ostaće mrtvo slovo na papiru

"Statut Rudarskog kombinata "Trepča", koji je noćas usvojila kosovska skupština, ostaće mrtvo slovo na papiru, sa nadležnošću do reke Ibar"

To je izjavio predsednik Srpske liste Goran Rakić.

"Koliko god se albanski lideri trudili da politikom svršenog čina ugrožavaju opstanak srpskog naroda, pa nakon uvođenja taksi usvajaju i odluke kojima žele da otmu 'Trepču' od srpskog naroda, Srbi i Srbija to neće dozvoliti", navodi se u saopštenju.

Rakić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je podsetio da su decenijama generacije Srba, kako sa Kosova i Metohije, tako i iz centralne Srbije, izdvajale ogroman novac kako bi se izgradila "Trepča", i ako neko misli da ćemo mi to pokloniti, ili da će nam se tek tako oduzeti, grdno se vara.

"Ovaj statut koji je pisao jednonacionalni odbor, u kome nije bilo Srba, a kojim se pokušava oteti 'Trepča', koja je privredno srce opstanka našeg naroda, će ostati mrtvo slovo na papiru sa nadležnošću do reke Ibar", navodi se u saopšenju.

Rakić je pozvao međunarodnu zajednicu, koja promoviše zaštitu prava svojine, da jasno poruči svojim pulenima da otimanje "Trepče" nije korak koji će naići na razumevanje Srba i Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.