Rakić: Park mira neće biti uklonjen

Izvor: RTS, 22.Mar.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: "Park mira" neće biti uklonjen

"Park mira" sa glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici neće biti uklonjen i za njega se će se naći kompromisno rešenje izjavio je gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić.
Komentarišući nedavnu izjavu ministarke za dijalog u kosovskoj vladi Edite Tahiri, da će "Park mira" u Mitrovici morati da bude uklonjen, Rakić poručuje da do toga neće doći i da će se iznaći kompromisno rešenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.
"Mi smo se na sastanku u Briselu dogovorili, u vezi svih dešavanja na mostu na Ibru, da se mora iznaći rešenje gde će biti zadovoljne obe strane, i zajednica koja živi južno od Ibra i zajednica koja živi severno od Ibra", rekao je Rakić za RTK program na srpskom jeziku.
Naveo je da mora postojati kompromisno rešenje gde bi i jedna i druga strana bile zadovoljne ističući da Evropska Unija nije obećala uklanjanje parka koji spaja severni i južni deo Mitrovice.
Odgovarajući na primedbe da park sprečava slobodu kretanja, Rakić kaže da pešaci slobodno prelaze most.
"Ja vam odgovorno tvrdim da na mostu na Ibru postoji sloboda kretanja. Tačno je, ne postoji za motorni saobraćaj, ali sloboda kretanja pešaka postoji. I postoje još četiri mosta koja povezuju južnu i severnu Mitrovicu, gde je omogućen slobodan prohod i teretnih vozila i ostalog saobraćaja", izjavio je Rakić.
Ni direktorka Administrativne kancelarije Vlade Kosova Adrijana Hodžić ne smatra da Park mira predstavlja prepreku boljem životu građana.
"Park mira će se pomerati onako kako se budu dogovorile dve strane, kako se bude dogovorilo na visokom nivou. Mislim da park mira nije neka prepreka za boljitak života ljudi koji žive na severu", rekla ona.
Park mira na glavnom mostu u Mitrovici postavljen je juna prošle godine, kada su sa mosta uklonjene betonske barikade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Park mira neće biti uklonjen"

Izvor: B92, 22.Mar.2015

"Park mira" sa glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici neće biti uklonjen, izjavio je gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić...Prema Rakićevim rečima, za njega se će se naći kompromisno rešenje...Komentarišući nedavnu izjavu ministarke za dijalog u kosovskoj vladi Edite Tahiri, da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.